Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Folow Us
 • Ingen varer i kurven.
Title Image

Spørgsmål & Svar

Inden du køber en DreamBag

Hvad kan en DreamBag?

DreamBag er en kvalitets-sovepose i dansk design. Den forhindrer børn i at få dynen over hovedet eller sparker dynen af og dermed blive afkølet. DreamBags kunder oplever derfor, at DreamBag hjælper barnet til en roligere søvn, til gavn for hele familien.

Hos DreamBag oplever vi desuden, at kunderne melder om en eller flere af følgende sidegevinster ved en DreamBag sovepose:

 • Barnet falder hurtigere i søvn
 • Barnet får en roligere søvn
 • Barnet har færre opvågninger
 • Barnet sover længere
 • Barnet sover igennem hele natten

DreamBag har udtag til sele, så den kan også bruges som kørepose på køreture i klapvogn og barnevogn.

Hvad er en DreamBag?

En DreamBag er en sovepose til børn fra 6 måneder til 6 år.

DreamBag består af:

 • En vinter-sovepose (i uld eller dun) eller en sommer-sovepose (i uld)
 • Aftageligt betræk i design efter eget valg
 • Aftagelige ærmer, vanter og hætte

Soveposen fås i en sommer- og en vintermodel.

 • Vintersoveposen fås med uld- eller gåsedun til søvn inde og ude. Ved søvn udenfor kan soveposen evt. dækkes til med en dyne eller tæppe.
 • Sommersoveposen er i helt tynd uld og velegnet til søvn inde og ude. Ved søvn udenfor kan soveposen evt. dækkes til med en dyne eller tæppe.

Betrækket er i 100% bomuld i GOTS certificeret eller OEKO-TEX 100.

Se specifikationer under hvert enkelt produkt.

Ærmerne er isoleret med Thinsulate, et tyndt isoleringsmateriale, der kan holde på varmen ned til minus 10 grader, og som samtidig tillader huden at ånde.

Lynlåsene er OEKO-TEX 100 certificeret. De er fri for nikkel, bly og tungmetaller.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

DreamBag-soveposen findes i tre størrelser: størrelse 1, 2 og 3.

 • Størrelse 1 passer et barn fra ca 6 måneder til 2,5 år eller 65 til 93 cm. Soveposen er 100 cm lang fra skulder til bund og halsåbningen er 39 cm.
 • Størrelse 2 passer et barn fra ca 2,5 til 4 år eller 93 til 115 cm. Soveposen er 135 cm lang fra skulder til bund og halsåbningen er xx cm.
 • Størrelse 3 passer et barn fra ca 4 til 6 år eller xx til xxx cm. Soveposen er xx cm lang fra skulder til bund og halsåbningen er xx cm.

Skal soveposen være med uld- eller dunfyld?

Valget af sovepose er en smagssag. Uld er bedre til at optage og afgive fugt end en dun-sovepose, og derfor vil uld være at foretrække til et meget varmt barn. En sovepose med dunfyld holder barnet varmt på lige fod med uld-soveposen. Men dunfyldet gør, at posen leder tankerne hen mod en almindelig dyne.

 • Vintersoveposen i uld: 100 procent uld fra England. Soveposen er blød, luftig og vamset, ganske som en almindelig dyne, og kan både bruges til søvn inde og ude. Betrækket er i 100% bomuld og er enten GOTS-certificeret eller OEKO-TEX 100. Ved søvn udenfor om vinteren, anbefaler vi at barnet sover i tøj, der dækker arme, ben og fødder, fx en ulddragt eller uldundertøj, og at der fx lægges et tæppe/dyne over soveposen.
 • Vintersoveposen i dun: Produceres i Tyskland af 90 procent gåsedun og 10 procent fjer. Den har samme bløde og luftige tekstur som en almindelig dyne og kan både bruges til søvn inde og ude. Ved søvn udenfor om vinteren, anbefaler vi at barnet sover i tøj, der dækker arme, ben og fødder, fx en ulddragt eller uldundertøj, og at der fx lægges et tæppe/dyne over soveposen.
 • Sommersoveposen i uld: Produceret i supertyndt 3 mm pladeuld. Velegnet til søvn inde og ude om sommeren.

Brug af DreamBag

Hvordan bruger jeg DreamBag indenfor?

Vi anbefaler at tage ærmerne af soveposen, når barnet skal vænnes til at sove i DreamBag. Lad barnet sove i en langærmet body, og forsøg jer frem med ærmerne, hvis barnet får kolde arme i løbet af natten. Lyn DreamBag op og læg barnet i soveposen. Hvis du har et varmt barn, kan du prøve dig frem med at have soveposen lynet lidt op i fodenden.

Husk at lufte godt ud i rummet inden nattesøvn og lad evt. vinduet stå på klem resten af natten.

OBS: Lynlåsen i halsåbningen skal af sikkerhedsårsager altid være lynet til, når barnet sover. Barnet må ikke lades alene i en sovepose med åben hals-lynlås.

Hvordan bruger jeg DreamBag udenfor?

Barnets påklædning bør afspejle temperaturen udenfor. Jo koldere det er, jo mere af barnets krop bør være dækket af tøj. Og omvendt i varmt vejr. På samme måde kan DreamBag tilpasses temperaturen. Betrækket med vanter og hætte er praktiske i koldt vejr. Læg eventuelt et tæppe/dyne omkring soveposen. Når temperaturen stiger, bliver vanter og hætte overflødige. I meget varmt vejr kan selve soveposen tages ud af DreamBag, så det kun er betrækket, der dækker barnet.  DreamBag har udtag til sele, så den kan også bruges som kørepose på udflugter, ture i klapvogn og til luren i barnevognen.

Hvordan vasker jeg DreamBag?

Alle betræk er produceret i 100% bomuld, som enten er GOTS-certificeret eller OEKO-TEX 100. Det betyder, at stofferne ikke indeholder skadelige kemikalier. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske DreamBag inden brug.

Når DreamBag skal vaskes, er vaskeanvisningen som følger:

Lyn betrækket af soveposen. Vend betræk og ærmer, vanter og hætte på vrangen inden vask for at bevare farvernes kvalitet. Luk alle lynlåse helt til.

Vintersovepose i uld: Uld er selvrensende, så det anbefales kun at maskinvaske uldsoveposen, hvis det er absolut nødvendigt. Vask selve området under håndvarmt vand, eller vaske på 30 grader uldprogram eller skåneprogram med let centrifugering. Ulddynen indeholder lanolin, og det er derfor vigtigt at anvende uldsæbe, der bevarer lanolinens kvalitet og mængde i soveposen. DreamBag anbefaler, at man benytter kvalitetsuldsæbe, der forlænger uldens levetid. Uldsæbe kan købes her Ulddynen kan med fordel hænges til luftning udenfor i fugtigt vejr eller frostvejr af og til for at sikre lanolinens kvalitet.

Vintersovepose i dun: Vask ved max 60 grader i uldsæbe. Det anbefales at tørretumble dunsoveposen i minimum 100 minutter for at sikre dunenes fordeling inde i dynen. Ryst og luft dynen ofte. Må ikke bankes eller støvsuges.

Sommersovepose i uld: Sommersoveposen kan ikke vaskes i maskinen. Kan håndvaskes, gerne med uldsæbe.

Betræk:, ærmer, vanter og hætte: Alle betræk og ærmer vanter og hætte kan vaskes ved 40 grader. Betræk, ærmer, vanter og hætte må IKKE tørretumbles, da de i så fald vil krympe.

Kan barnet bevæge sig?

Ja! Der er god plads omkring barnets ben og hofter i en DreamBag. Barnet kan bevæge sig frit, og også rejse sig op. Barnet kan vende og dreje sig og rulle fra mave til ryg og omvendt. Det er også muligt for barnet at sove med numsen i vejret og benene inde under sig.

Kan DreamBag spændes fast?

Ja! DreamBag har udtag til sele, så den kan også bruges som kørepose på køreture i klapvogn og barnevogn. Der er forberedt to huller i ”ryggen” af soveposen, som let kan sprættes op, så barnet kan spændes fast med en almindelig 5-punkts-sele i fx en barnevogn. I klapvogn og barnevogn kan barnet også spændes fast med en klapvognssele, der sidder udenpå soveposen. Du kan købe en godkendt klapvognssele på dreambag.dk her

Mit barn har feber – kan jeg bruge DreamBag?

Nej. Hvis et barn har feber, er det vigtigt at barnet kan komme af med varmen. Derfor frarådes det, at feberramte børn sover i sovepose.

Forsendelse

Hvilke forsendelsesmuligheder er der?

 • GRATIS levering til pakkeshop i Danmark ved køb over 900 kroner
 • Grønland, Færøerne og Island GRATIS levering ved køb over 1.500 kroner)
 • GLS Pakkeshop: 43 kr.
 • GLS Levering til hjemmeadresse: 58 kr.
 • Afhentning hos DreamBag i Ordrup: GRATIS.

FRAGT TIL ANDRE LANDE I EU og UDENFOR EU:
GRATIS levering ved køb over:
Euro 200
Pound sterling 180
US dollar 225
DKK 1.500

Kan jeg selv afhente min DreamBag?

Ja! Det er gratis at afhente bestilte varer hos DreamBag, Ordrupdalvej 35, 2920 Charlottenlund. Skriv til for at aftale afhentning.

Sendes DreamBag til lande udenfor Danmark?

Ja!

DreamBag sender til

Australien, Belgien, Bulgarien, Canada, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Grønland, Holland, Irland, Island, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Rumænien, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig og USA.

Hvis du ønsker at få DreamBag sendt til et land, der ikke er på listen over leveringslande, så tag venligst kontakt til kundeservice.

Jeg har ikke fået svar på mit spørgsmål

Kontakt DreamBag på eller +45 2873 5222