Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Folow Us
 • Ingen varer i kurven.
Title Image

Spørgsmål & Svar

Inden du køber en DreamBag

Hvad kan en DreamBag?

DreamBag er en kvalitets-sovepose i dansk design. Den forhindrer børn i at få dynen over hovedet eller sparker dynen af og dermed blive afkølet.

Hos DreamBag oplever vi desuden, at kunderne melder om en eller flere af følgende sidegevinster ved en DreamBag sovepose:

 • Barnet falder hurtigere i søvn
 • Barnet får en roligere søvn
 • Barnet har færre opvågninger
 • Barnet sover længere
 • Barnet sover igennem hele natten

DreamBag har udtag til sele, så den kan også bruges som kørepose på køreture i klapvogn og barnevogn.

Hvad er en DreamBag?

En DreamBag er en sovepose til børn fra 6 måneder til 6 år.

DreamBag består af:

 • En vinter-sovepose (i uld eller dun) eller en sommer-sovepose (i uld)
 • Aftageligt betræk i design efter eget valg
 • Aftagelige ærmer, vanter og hætte

Soveposen fås i en sommer- og en vintermodel.

Vinterfyldet er tempereret til anvendelse indedørs i perioden fra ca. september til april. Ved brug af vinterfyld udenfor, skal der evt. suppleres med ekstra tøj eller tæppe/dyne.

 • Vintersoveposen fås med uld- eller gåsedun til søvn inde og ude fra ca. september til april.
 • Sommersoveposen er i helt tynd uld og velegnet til søvn inde og ude i fra ca. maj til august .

Betrækket er i 100% bomuld i GOTS certificeret eller OEKO-TEX 100.

Se specifikationer under hvert enkelt produkt.

Ærmerne er isoleret med Thinsulate, et tyndt isoleringsmateriale, der kan holde på varmen ned til minus 10 grader, og som samtidig tillader huden at ånde.

Lynlåsene er OEKO-TEX 100 certificeret. De er fri for nikkel, bly og tungmetaller.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

DreamBag-soveposen findes i tre størrelser: størrelse 1, 2 og 3.

(Barnets hals og hoved skal ikke måles med i barnets højde)

 • Størrelse 1 passer et barn fra ca 6 måneder til 2,5 år eller 65 til 93 cm. Soveposen er 100 cm lang fra skulder til bund og halsåbningen er 39 cm.
 • Størrelse 2 passer et barn fra ca 2,5 til 4 år eller 93 til 115 cm. Soveposen er 135 cm lang fra skulder til bund og halsåbningen er xx cm.
 • Størrelse 3 passer et barn fra ca 4 til 6 år eller xx til xxx cm. Soveposen er xx cm lang fra skulder til bund og halsåbningen er xx cm.

Skal soveposen være med uld- eller dunfyld?

Uld og gåsedun holder barnet varmt på lige fod. Det er derfor en smagssag hvilken fyldtype man er til. Begge fyldtyper er bløde, luftige og vamsede, ganske som en almindelig dyne.

 • Vintersoveposen i uld: 100 procent uld fra England. Soveposen er blød, luftig og vamset, ganske som en almindelig dyne, og kan både bruges til søvn inde og ude. Betrækket er i 100% bomuld og er enten GOTS-certificeret eller OEKO-TEX 100. Ved søvn udenfor om vinteren, anbefaler vi at barnet sover i tøj, der dækker arme, ben og fødder, fx en ulddragt eller uldundertøj, og at der fx lægges et tæppe/dyne over soveposen.
 • Vintersoveposen i dun: Produceres i Tyskland af 90 procent gåsedun og 10 procent fjer. Den har samme bløde og luftige tekstur som en almindelig dyne og kan både bruges til søvn inde og ude. Ved søvn udenfor om vinteren, anbefaler vi at barnet sover i tøj, der dækker arme, ben og fødder, fx en ulddragt eller uldundertøj, og at der fx lægges et tæppe/dyne over soveposen.
 • Sommersoveposen i uld: Produceret i supertyndt 3 mm pladeuld. Velegnet til søvn inde og ude om sommeren.

Brug af DreamBag

Hvordan bruger jeg DreamBag indenfor?

Vi anbefaler at putte dit barn i en langærmet bodystocking uden ben eller i en langærmet bluse. Mange børn sover bedre, hvis de også har ærmerne påsat soveposen. Men eftersom ærmerne holder på varmen i soveposen, kan det for nogle børn blive for varmt. Det anbefales derfor i første omgang at tage ærmerne af soveposen, og hvis barnet får kolde arme, kan ærmerne lynes på igen.

En anden mulighed er at lyne ærmerne halvt på, hvilket vil skabe en udluftningskanal.

Hvis du har et barn der ofte er varmt, kan soveposen ligeledes lynes op i fodenden.
Husk at lufte godt ud i rummet inden nattesøvn, og lad evt. vinduet stå på klem resten af natten.

Anbefalet rumtemperatur ved anvendelse af en DreamBag med vinterfyld, langærmet bluse/bodystocking og bare ben: 14 – 18°C

Betræk med vinterfyld uld eller dun: TOG: 3,5

OBS: Lynlåsen i halsåbningen skal af sikkerhedsårsager altid være lynet til, når barnet sover. Barnet må ikke lades alene i en sovepose med åben hals-lynlås. Må ikke bruges i kombination med andet sengetøj.

Hvordan bruger jeg DreamBag udenfor?

Ved temperaturer under 14 °C  anbefales det at barnet udover en langærmet bluse/ bodystocking, også har bukser på. Barnets påklædning bør afspejle temperaturen udenfor. Jo koldere det er, jo mere tøj bør du iklæde barnet, og omvendt i varmt vejr.

Betrækket i størrelse 1 er udover aftagelige ærmer også udstyret med aftagelige vanter og hætte, som er praktisk i koldt vejr. Frem for at give barnet meget tøj på, kan det nogle gange være nemmere at regulere barnets temperatur i barnevognen ved at anvende et tæppe omkring soveposen. Husk at sikre dig, at tæppet ikke kan komme over hovedet på barnet.

I meget varmt vejr kan selve soveposefyldet tages ud af betrækket, så det kun er betrækket, der dækker barnet.

SELE
Det er muligt at anvende en barnevognssele til DreamBag soveposen. Til størrelse 1 er der mulighed for at anvende 2 type seler:

• 5-punkts selen kan anvendes inde under soveposen.
• Barnevognsselen fra Tullsa, som sættes uden på soveposen. Kan købes her.

Barnevognsselen fra Tullsa kan også anvendes til Dreambag soveposen størrelse 2 og 3.

Hvordan vasker jeg DreamBag?

Alle betræk er produceret i 100% bomuld, som enten er GOTS-certificeret eller OEKO-TEX 100. Det betyder, at stofferne ikke indeholder skadelige kemikalier. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske DreamBag inden brug.

Når DreamBag skal vaskes, er vaskeanvisningen som følger:

Lyn betrækket af soveposen. Vend betræk og ærmer, vanter og hætte på vrangen inden vask for at bevare farvernes kvalitet. Luk alle lynlåse helt til.

Vintersovepose i uld: Uld er selvrensende, så det anbefales kun at maskinvaske uldsoveposen, hvis det er absolut nødvendigt. Vask selve området under håndvarmt vand, eller vaske på 30 grader uldprogram eller skåneprogram med let centrifugering/400 omdrejninger. Ulddynen indeholder lanolin, og det er derfor vigtigt at anvende uldsæbe, der bevarer lanolinens kvalitet og mængde i soveposen. DreamBag anbefaler, at man benytter kvalitetsuldsæbe, der forlænger uldens levetid. Uldsæbe kan købes her Ulddynen kan med fordel hænges til luftning udenfor i fugtigt vejr eller frostvejr af og til for at sikre lanolinens kvalitet.

Vintersovepose i dun: Vask ved max 60 grader i uldsæbe. Det anbefales at tørretumble dunsoveposen i minimum 100 minutter for at sikre dunenes fordeling inde i dynen. Ryst og luft dynen ofte. Må ikke bankes eller støvsuges.

Sommersovepose i uld: Sommersoveposen kan ikke vaskes i maskinen. Kan håndvaskes, gerne med uldsæbe.

Betræk:, ærmer, vanter og hætte: Alle betræk og ærmer vanter og hætte kan vaskes ved 40 grader. Betræk, ærmer, vanter og hætte må IKKE tørretumbles, da de i så fald vil krympe.

Kan barnet bevæge sig?

Ja! Der er god plads omkring barnets ben og hofter i en DreamBag. Barnet kan bevæge sig frit, og også rejse sig op. Barnet kan vende og dreje sig og rulle fra mave til ryg og omvendt. Det er også muligt for barnet at sove med numsen i vejret og benene inde under sig.

Kan DreamBag spændes fast?

Ja! DreamBag har udtag til sele, så den kan også bruges som kørepose på køreture i klapvogn og barnevogn. Der er forberedt to huller i ”ryggen” af soveposen, som let kan sprættes op, så barnet kan spændes fast med en almindelig 5-punkts-sele i fx en barnevogn. I klapvogn og barnevogn kan barnet også spændes fast med en klapvognssele, der sidder udenpå soveposen. Du kan købe en godkendt klapvognssele på dreambag.dk her

Mit barn har feber – kan jeg bruge DreamBag?

Nej. Hvis et barn har feber, er det vigtigt at barnet kan komme af med varmen. Derfor frarådes det, at feberramte børn sover i sovepose.

Forsendelse

Hvilke forsendelsesmuligheder er der?

 • GRATIS levering til pakkeshop i Danmark ved køb over 900 kroner
 • Grønland, Færøerne og Island GRATIS levering ved køb over 1.900 kroner)
 • GLS Pakkeshop: 43 kr.
 • GLS Levering til hjemmeadresse: 58 kr.
 • Afhentning hos DreamBag i Ordrup: GRATIS.

FRAGT TIL ANDRE LANDE I EU og UDENFOR EU:
GRATIS levering ved køb over:
Euro 250
Pound sterling 225
US dollar 280
DKK 1.900

Kan jeg selv afhente min DreamBag?

Ja! Det er gratis at afhente bestilte varer hos DreamBag, Ordrupdalvej 35, 2920 Charlottenlund. Skriv til kundeservice@dreambag.dk for at aftale afhentning.

Sendes DreamBag til lande udenfor Danmark?

Ja!

DreamBag sender til

Australien, Belgien, Bulgarien, Canada, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Grønland, Holland, Irland, Island, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Rumænien, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig og USA.

Hvis du ønsker at få DreamBag sendt til et land, der ikke er på listen over leveringslande, så tag venligst kontakt til kundeservice.

Jeg har ikke fået svar på mit spørgsmål

Kontakt DreamBag på kundeservice@dreambag.dk eller +45 2873 5222